Objavili smo

Vodnik Gault&Millau Slovenija za leto 2021

02 / 2021

NAJBOLJŠIH RESTAVRACIJ ŠEST, NAZIV CHEF LETA V ROKE GREGORJU VRAČKU!
Čeprav malce drugačna, a prav nič manj pomembna – takšna je bila letošnja, že tretja razglasitev najboljših po izboru gastronomskega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2021. 

Zaradi epidemioloških razmer je razkritje nagrajencev, katerih imena so bila do zadnjega skrbno varovana skrivnost, potekalo v posebni spletni video oddaji (še vedno si jo lahko ogledate na spletni strani vodnika). Simpatično in sproščeno sta jo vodila Mira Šemić, direktorica Gault&Millau Slovenija, in chef Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu, ki mu je vodnik kar dvakrat, leta 2019 in 2020, podelil naziv Najboljše restavracije. Gostje v oddaji pa so bili nagrajenci iz preteklih let in prav oni so razglasili prejemnike letošnjih najvišjih ocen in vseh posebnih nagrad. Dobitniki so bili nato predstavljeni skozi kratke video razglednice, ki so bile posnete še preden so vedeli, da bodo deležni nagrad. V njih razmišljajo o svojem delu, filozofiji… 

Video gastronomsko popotovanje se je začelo s »šest hodnim menijem«, kot je simbolično napovedala Mira Šemić, in razglasitvijo šestih najvišje ocenjenih restavracij za leto 2021. Prestižne 4 kuharske kape, ki poleg točk (za štiri kape je potrebnih od 17 do 18,5 točk od 20 možnih) označujejo kakovost po Gault&Millau, so po abecednem vrstnem redu prejeli: Gostilna pri Lojzetu - Dvorec Zemono (17,5 točk), Hiša Franko (17,5), Hiša Denk (17), Ošterija Debeluh (17), Restavracija Mak (17) in Restavracija Strelec (17). To so restavracije, ki so že v lanskem vodniku osvojile najvišje ocene in obdržale tudi enako število točk ter tako ponovno potrdile svojo vrhunsko kakovost. Prav vsi nagrajeni chefi in chefinja so v video razglednicah poudarili, da jih pri delu in kreativnosti navdihujejo lokalno okolje in sezonske sestavine ter pozitivna energija med sodelavci. Predvsem pa skrb za vrhunske okuse in celovito dobro počutje ter zadovoljstvo gostov. A če med najboljšimi ni bilo presenečenj, so zanje, seveda v pozitivnem smislu, poskrbele posebne nagrade. Prestižni naziv Chef leta za 2021 je razglasil Igor Jagodic (Chef leta 2019) – prejel ga je Gregor Vračko iz Hiše Denk v Zg. Kungoti...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 2/2021.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Gault&Millau Slovenija

Deli na
02 / 2021
Gostilna Mihovec, Zgornje Pirniče - chefinja Mojca Trnovec
PUSTNE JEDI S CHEFINJO TRADICIJE Znana je kot prijazna kuharska sodnica iz tv oddaje Mali šef Slovenije. Pa tudi kot tista, ki na Odprti kuhni v Ljubljani vedno nasmejana v veliki ponvi praži jetrca in razvaja s hrustljavimi flancati. Drugače pa je 48-letna Mojca Trnovec prava gostinka in glavna v...
02 / 2021
Riso Gallo, ikona italijanskega riža in rižote
Poslanstvo italijanskega podjetja in znamke Riso Gallo je širiti kulturo riža in rižote po vsem svetu, pri čemer sodeluje s številnimi chefi v Italiji in po vsem svetu. Njegovi izkušeni strokovnjaki pa veliko pozornosti namenjajo tudi raziskavam sort riža, trajnostni pridelavi in posebnostim,...
02 / 2021
Ledene trgatve 2021
Zmrznjeno grozdje za žlahtno ledeno vino Januarja se je na štajerskem koncu odvilo kar nekaj ledenih trgatev, ki so zaradi podnebnih sprememb in vedno bolj milih zim postale prava redkost. A narava je letos končno ponovno poskrbela za veselje vinogradnikov in vinarjev, ki so v upanju na mraz na trtah...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.