Objavili smo

Vodnik Gault&Millau Slovenija za leto 2021

02 / 2021

NAJBOLJŠIH RESTAVRACIJ ŠEST, NAZIV CHEF LETA V ROKE GREGORJU VRAČKU!
Čeprav malce drugačna, a prav nič manj pomembna – takšna je bila letošnja, že tretja razglasitev najboljših po izboru gastronomskega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2021. 

Zaradi epidemioloških razmer je razkritje nagrajencev, katerih imena so bila do zadnjega skrbno varovana skrivnost, potekalo v posebni spletni video oddaji (še vedno si jo lahko ogledate na spletni strani vodnika). Simpatično in sproščeno sta jo vodila Mira Šemić, direktorica Gault&Millau Slovenija, in chef Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu, ki mu je vodnik kar dvakrat, leta 2019 in 2020, podelil naziv Najboljše restavracije. Gostje v oddaji pa so bili nagrajenci iz preteklih let in prav oni so razglasili prejemnike letošnjih najvišjih ocen in vseh posebnih nagrad. Dobitniki so bili nato predstavljeni skozi kratke video razglednice, ki so bile posnete še preden so vedeli, da bodo deležni nagrad. V njih razmišljajo o svojem delu, filozofiji… 

Video gastronomsko popotovanje se je začelo s »šest hodnim menijem«, kot je simbolično napovedala Mira Šemić, in razglasitvijo šestih najvišje ocenjenih restavracij za leto 2021. Prestižne 4 kuharske kape, ki poleg točk (za štiri kape je potrebnih od 17 do 18,5 točk od 20 možnih) označujejo kakovost po Gault&Millau, so po abecednem vrstnem redu prejeli: Gostilna pri Lojzetu - Dvorec Zemono (17,5 točk), Hiša Franko (17,5), Hiša Denk (17), Ošterija Debeluh (17), Restavracija Mak (17) in Restavracija Strelec (17). To so restavracije, ki so že v lanskem vodniku osvojile najvišje ocene in obdržale tudi enako število točk ter tako ponovno potrdile svojo vrhunsko kakovost. Prav vsi nagrajeni chefi in chefinja so v video razglednicah poudarili, da jih pri delu in kreativnosti navdihujejo lokalno okolje in sezonske sestavine ter pozitivna energija med sodelavci. Predvsem pa skrb za vrhunske okuse in celovito dobro počutje ter zadovoljstvo gostov. A če med najboljšimi ni bilo presenečenj, so zanje, seveda v pozitivnem smislu, poskrbele posebne nagrade. Prestižni naziv Chef leta za 2021 je razglasil Igor Jagodic (Chef leta 2019) – prejel ga je Gregor Vračko iz Hiše Denk v Zg. Kungoti...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 2/2021.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Gault&Millau Slovenija

Deli na
08 / 2022
Nemška tradicija – pivo, kruh in klobase
Ko je govora o Nemčiji, kaj hitro pomislimo tudi na pivo. Pivska kultura je nepogrešljiva sestavina nemške družbe. Podobno je s kruhom in pekovskimi izdelki, saj se Nemčija ponaša tudi z edinstveno pekovsko kulturo. Če Nemca v tujini vprašate, kaj iz svoje domovine najbolj pogreša, bo med naštetimi...
07 / 2022
Vinska klet in restavracija Dveri-Pax, Jarenina - chef Gregor Šagi
V DVERI-PAXU ZDAJ POLEG ODLIČNIH VIN TUDI IZVRSTNA KULINARIKA! Na posestvu vinske kleti Dveri-Pax v Poličkem vrhu v Jarenini lahko obiskovalci uživajo ne le v pokušini vrhunskih vin, ampak tudi degustacijskih menijih izkušenega chefa Gregorja Šagija. V obokani kleti obnovljenega Jareninskega...
07 / 2022
Zebra Patisseries, Ljubljana - chef Tomi Češek
ZA PRIHODNOST SLAŠČIČARSTVA PRI NAS SE SPLOH NE BOJIM! Majhna slaščičarna v ljubljanskih Kosezah deluje kot zlatarna. V vitrinah z barvami in oblikami vabijo dragulji – sladke miniature, ki jih kupci izbirajo s svetlečimi očmi in odnašajo domov v lični embalaži. Tortice, sladice v kozarčkih,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.