Objavili smo

Vodnik Gault&Millau Slovenija za leto 2021

02 / 2021

NAJBOLJŠIH RESTAVRACIJ ŠEST, NAZIV CHEF LETA V ROKE GREGORJU VRAČKU!
Čeprav malce drugačna, a prav nič manj pomembna – takšna je bila letošnja, že tretja razglasitev najboljših po izboru gastronomskega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2021. 

Zaradi epidemioloških razmer je razkritje nagrajencev, katerih imena so bila do zadnjega skrbno varovana skrivnost, potekalo v posebni spletni video oddaji (še vedno si jo lahko ogledate na spletni strani vodnika). Simpatično in sproščeno sta jo vodila Mira Šemić, direktorica Gault&Millau Slovenija, in chef Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu, ki mu je vodnik kar dvakrat, leta 2019 in 2020, podelil naziv Najboljše restavracije. Gostje v oddaji pa so bili nagrajenci iz preteklih let in prav oni so razglasili prejemnike letošnjih najvišjih ocen in vseh posebnih nagrad. Dobitniki so bili nato predstavljeni skozi kratke video razglednice, ki so bile posnete še preden so vedeli, da bodo deležni nagrad. V njih razmišljajo o svojem delu, filozofiji… 

Video gastronomsko popotovanje se je začelo s »šest hodnim menijem«, kot je simbolično napovedala Mira Šemić, in razglasitvijo šestih najvišje ocenjenih restavracij za leto 2021. Prestižne 4 kuharske kape, ki poleg točk (za štiri kape je potrebnih od 17 do 18,5 točk od 20 možnih) označujejo kakovost po Gault&Millau, so po abecednem vrstnem redu prejeli: Gostilna pri Lojzetu - Dvorec Zemono (17,5 točk), Hiša Franko (17,5), Hiša Denk (17), Ošterija Debeluh (17), Restavracija Mak (17) in Restavracija Strelec (17). To so restavracije, ki so že v lanskem vodniku osvojile najvišje ocene in obdržale tudi enako število točk ter tako ponovno potrdile svojo vrhunsko kakovost. Prav vsi nagrajeni chefi in chefinja so v video razglednicah poudarili, da jih pri delu in kreativnosti navdihujejo lokalno okolje in sezonske sestavine ter pozitivna energija med sodelavci. Predvsem pa skrb za vrhunske okuse in celovito dobro počutje ter zadovoljstvo gostov. A če med najboljšimi ni bilo presenečenj, so zanje, seveda v pozitivnem smislu, poskrbele posebne nagrade. Prestižni naziv Chef leta za 2021 je razglasil Igor Jagodic (Chef leta 2019) – prejel ga je Gregor Vračko iz Hiše Denk v Zg. Kungoti...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 2/2021.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Gault&Millau Slovenija

Deli na
02 / 2024
Hotel Sabotin, Solkan
DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM! Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes...
02 / 2024
Restavracija Hong Kong 2, Moste pri Komendi
KITAJSKA RESTAVRACIJA, KI JE PREPRIČALA TUDI KULINARIČNE KRITIKE V restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi je dobro rezervirati mizo, saj je to ena tistih postojank ljubiteljev kitajske kuhinje, ki je skoraj vedno polno zasedena. Kakovost njene ponudbe in postrežbe je že pred leti prepoznal...
01 / 2024
Stara gostilna, Piran - chef Kristian Zule
SKRITI PIRANSKI KULINARIČNI IN VINSKI ZAKLADI   Le nekaj korakov od piranske promenade se v eni od uličic nahaja Stara gostilna, ki se je v zadnjih letih prelevila v »fine dining« restavracijo. V kuhinji je glavni Kristian Zule, najmlajši slovenski chef z Michelinovim priporočilom in mladi kuharski...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.