Skuhaj sam

Buhtlji z lešnikovim namazom in figami

11. 09. 2023

Testo

750 g moke
1 kocka svežega ali 2 vrečki suhega kvasa Fala
1 zavitek kislega testa Fala
300 g mleka
250 g kisle smetane
4 rumenjaki
60 g sladkorja
10 g soli (2 žlički)
60 g zmehčanega masla

Nadev

750 g svežih fig
300 g lešnikovega namaza

Dodatno

50 g raztopljenega masla
1 jajce za premaz

Priprava:

• Kvas raztopimo v toplem mleku. V posodo električnega mešalnika odmerimo moko in sol ter primešamo kislo testo Fala iz vrečke. Nato dodamo raztopljeni kvas in vse ostale sestavine, razen masla, ter zamesimo kvašeno testo. Najprej mešamo počasi, nato še 10 minut na najvišji hitrosti. Med mešanjem postopoma dodajamo zmehčano maslo. Ko je testo gladko, ga pokrijemo in pustimo na toplem vzhajati.
• Vzhajano testo pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Nato ga na rahlo pomokani površini razvaljamo za prst na debelo in razrežemo na kvadrate. Na vsak košček testa položimo žlico lešnikovega namaza in figo. Vse vogale testa na vrhu stisnemo skupaj in pri tem pazimo, da testo povsod dobro prekrije nadev in ni odprtinic, skozi katere bi uhajal.
• Vsak buhtelj nato povaljamo v raztopljenem maslu in jih polagamo enega poleg drugega v pomaščen pekač. Pustimo jih vzhajati na toplem.
 Vzhajane buhtlje premažemo z razžvrkljanim jajcem in prestavimo v vročo pečico. Pečemo jih 45 minut na 180°C.

Recept je pripravil Slonček Fala, več v reviji Pet zvezdic, št. 9/2023.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Foto in tekst: Slonček Fala

Vsi recepti iz rubrike:
-Enostaven figov zavitek
-Buhtlji z lešnikovim namazom in figami

Deli na
12. 07. 2024
Sipa in hren
12. 07. 2024
Krema pečenih jajčevcev s paradižnikom in kozjim sirom
12. 07. 2024
Gaspačo s pistacijevimi krutoni
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna