Skuhaj sam
11. 07. 2023
za 4 osebe
1 kg svežih kumar
šopek mete in melise
1 mala čebula
pol česnovega stroka
sol, poper
200 g stročjega fižola
1 žlica kisle smetane
ščepec koprca
sol
Kumare olupimo in jih narežemo na manjše kose. Skupaj z meto, meliso, čebulo in česnom jih damo v blender, solimo in popramo po okusu ter do gladkega zmiksamo.
Stročji fižol očistimo, narežemo na majhne koščke in skuhamo. Ko je kuhan, ga dobro odcedimo, ohladimo in zmešamo s kislo smetano in koprcem. Po okusu solimo.
Serviranje: V krožnik nalijemo hladno kumarično juho in na sredino dodamo žlico stročjega fižola v kisli smetani. Postrežemo.
Recept so pripravili v Gostišču Tolc iz Spodnje Sorice. Predstavitev in recepti so objavljeni v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2023. Nakup izvoda / Letna naročnina
Foto: Peter Irman
Ostali recepti iz članka:
-Jelenov tatarec v hrustljavem tulcu z domačo majonezo in skuto
-Hladna kumarična juha s stročjim fižolom
-Popečeno zelje z jurčki in omako s črnimi trobentami
-Divji prašič z nadevanim krompirjem, korenčkovim pirejem in špinačno omako
-Brezglutenska sladica: mandlji, vanilja in gozdne borovnice