Skuhaj sam

Hladna kumarična juha s stročjim fižolom

11. 07. 2023

za 4 osebe

Kumarična juha

1 kg svežih kumar
šopek mete in melise
1 mala čebula
pol česnovega stroka
sol, poper

Stročji fižol

200 g stročjega fižola
1 žlica kisle smetane
ščepec koprca
sol

Priprava:

Kumare olupimo in jih narežemo na manjše kose. Skupaj z meto, meliso, čebulo in česnom jih damo v blender, solimo in popramo po okusu ter do gladkega zmiksamo.
Stročji fižol očistimo, narežemo na majhne koščke in skuhamo. Ko je kuhan, ga dobro odcedimo, ohladimo in zmešamo s kislo smetano in koprcem. Po okusu solimo.
Serviranje: V krožnik nalijemo hladno kumarično juho in na sredino dodamo žlico stročjega fižola v kisli smetani. Postrežemo.

Recept so pripravili v Gostišču Tolc iz Spodnje Sorice. Predstavitev in recepti so objavljeni v reviji Pet zvezdicšt. 7-8/2023.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Foto: Peter Irman

Ostali recepti iz članka:
-Jelenov tatarec v hrustljavem tulcu z domačo majonezo in skuto
-Hladna kumarična juha s stročjim fižolom
-Popečeno zelje z jurčki in omako s črnimi trobentami
-Divji prašič z nadevanim krompirjem, korenčkovim pirejem in špinačno omako
-Brezglutenska sladica: mandlji, vanilja in gozdne borovnice

Deli na
10. 05. 2024
Pomladna solata s kranjsko klobaso
14. 04. 2024
Čebulni obročki v pivskem testu in jogurtovo omako
14. 04. 2024
Ribana pašta s kremo iz divjih rastlin
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.