Skuhaj sam

Vroč ingverjev čokoladni čaj

16. 01. 2024

Za: 2 do 4 osebe

Sestavine

1 skodelica kokosovega napitka (»mleka«)
1 skodelica tople vode
2 vrečki chaija
6 nageljnovih žbic
6 semen kardamoma
4 rezine svežega ingverja
1 cimetova palčka
1,5 žličke temne čokolade in kakava v prahu
pol žličke sveže naribanega muškatnega oreščka
1 žlička vaniljeve esence
3 žličke javorjevega sirupa

PRIPRAVA:

Vodo in kokosovo mleko nalijemo v kozico in segrevamo toliko časa, da tekočina zavre. Dodamo čajni vrečki, nageljnove žbice, semena kardamoma, narezan ingver in cimetovo palčko ter vse skupaj kuhamo 4 do 5 minut, da se sprostijo arome.
Medtem v skledi zmešamo temno čokolado in kakav v prahu ter nekaj žlic hladne vode, da nastane pasta. To lahko traja nekaj časa in moramo mešati toliko časa, da je pasta brez grudic in čisto gladka.
Pripravljeno pasto skupaj z javorjevim sirupom, muškatnim oreščkom in vaniljevo esenco vlijemo v pripravljen vroč mlečni čaj in ob nežnem vrenju kuhamo še toliko časa, da se čokolada lepo poveže z ostalimi sestavinami. Čokoladni čaj nalijemo skozi cedilo v 4 manjše kozarce za čaj (ali 2 skodelici) in ga postrežemo.

 To je čudovit zdrav napitek za ljubitelje temne čokolade in vseh indijskih začimb. Odlikujeta ga gladka tekstura, pikantnost indijskih začimb in je brez dodanih umetnih sladkorjev.

Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 1/2024. Nakup izvodaLetna naročnina

Tekst in foto: Guliver stockfood

Deli na
12. 09. 2024
Svinjski hrbet s ciderjem, timijanom, česnom in hruškami
12. 09. 2024
Sočne rezine s skuto in ringlojem
12. 07. 2024
Sipa in hren
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna