Tiskani izvod

Številka 2 / letnik 2022 Cena: 4,50 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Restavracija Sedem, Maribor
Učna restavracija, ki jo priporočajo tudi kulinarični vodniki

Predstavitev restavracije + recepti:
-Profiterol s hrustkom z bučnimi semeni, polnjen s penasto zaseko s tartufi
-Postrv v ajdovem objemu za hladno predjed 
-Čista peteršiljeva juha s peteršiljevim pirejem, sušenimi olupki in omako vinaigrette
-Pečen in okisan topinambur s pirejem iz gomoljne zelene in tartufi
-Sorbet iz zelenega jabolka z oljem zelenega čaja
-Poširan file polenovke z ješprenovim orzottom, gomoljno in stebelno zeleno ter vongolami
-Medena hruška, ajdov drobljenec s suhimi hruškami, medena in sirna krema, gel viljamovke, ajdov piškotek in hruškova omaka

Šolski center Šentjur
Mladi vidijo prihodnost v življenju in delu na podeželju

Predstavitev šole + recepti:
-Rogljički s pršutom in hrenom
-Šunka v testu s hrenom
-Ocvirkova pogača
-Ocvirkova potica ali ocvirkovka
-Sonček
-Krhki flancati
-Krofi malo drugače – obročki in rožice
-Šahovnica
-Ocvrti srčki in venčki iz paljenega testa

Okusne jedi iz goriškega radiča
Gostinci vabijo

Recepti:
-Regutovi njoki po solkansko
-Štruklji, polnjeni s skuto in radičem, v kraški omaki
-Polnjeni sukenski polpet
-Libova rdeča postrv s polento, radičevo kremo, tartufi in kaviarjem
-Čokoladna pravljica iz solkanskega radiča

Idejnik

Najbolj inovativna živila leta 2022

V svetu začimb

Recept:
-Bučne miške s karamelno omako in karameliziranimi bučnimi semeni

Intervju
Moja kuharska pot na Irskem

chef Blaž Habjan

Gostilna Kovač
predstavitev

E-polnilnica pred gostilno je dodana vrednost za naše goste

Prava izbira
predstavitev

Projekt, ki vzpodbuja gostince k izpostavitvi višje kakovosti ponudbe

Slaščičarstvo / pekarstvo
Ko iz pečice zadiši po ljubezni

Recepta:
-Valentinovo srce s čokolado
-Sladke vrtnice

Dogodki

-Štipendije za bodoče kuharje in natakarje kot odziv na pomanjkanje kadra
-Evropski kongres o hrani in prehrani bo letos znova v Sloveniji
-Pet naših restavracij dodali na seznam odkritij
-Kolektivne blagovne znamke so se povezale v mrežo
-Na Krvavec prihaja Gourmet cup

V svetu pijač

-Nagrajen mladi vinarski up je Jakob Bizjak iz Brd
-Slovenski gini nagrajeni v mednarodni konkurenci
-V Kopru izbrali županovo vino in oljčno olje
-Prva brezalkoholna destilarna pri nas
-V Hong Kongu zlata medalja za Vinakoper
-SŠGT Ljubljana: Prihaja pomlad in ljubezen je v zraku! (recepta: Kavni napitek: Vrtnica za damo / rosa per la donna, Brezalkoholni koktajl: Prvi poljub)

Ostalo

Nagradna igra “Prihaja pust”

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna