Tiskani izvod

Številka 5 / letnik 2022 Cena: 4,50 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Gostišče Kapušin, Krasinec
Vabljeni na razvajanje brbončic v Belo krajino

Predstavitev gostišča + recepti:
-Goveji tatar v hrustljavi rolici s hrenovo majonezo in malinovo omako
-Tatar postrvi in namaz iz dimljene postrvi z jabolčno kremo in bučno majonezo
-Hišni žlinkrof s šparglji, ajdovim drobljencem in kremno bezgovo omako
-File postrvi in polenta z bučnimi semeni, cvetača, smetanova omaka s čemažem in jagode
-Belokranjski jagenjček v čemaževi skorjici s korenčkom, pastinakom, hrustljavo piro in omako rdeče pese
-Jabolčna pita s karamelno omako jabolčno kremo in musom bele čokolade z malinami

Terme Snovik – Restavracija Potočka
20 let termalnih razvajanj v zeleni Tuhinjski dolini

Predstavitev + recepti:
-Piščančja pašteta s pirinim kruhom
-Špargljeva juha
-Postrvji zvitki v listnatem testu z rjavo lečo, zelenjavo in holandsko omako
-Krone odojka v gorčični omaki, pehtranovi štruklji
-Skutni sufle z jagodnim prelivom

Čas je za nepozabni cheesecake

Recepti:
-New York deli cheesecake
-Torta “piškotki in smetana” brez pečenja
-Cheesecake rjavčki (Browniji)
-Malina z belo čokolado
-Cheesecake s čokoladicami Mars
-Sirčkova torta s citrusi in pasijonko

V svetu začimb
Kuhamo s Kotanyi začimbami

Recept:
-Zelje s čilijem, pastinakovim pirejem in suhim sadjem

Anita Šumer
Krašenje kruha po korakih za vse ljubitelje pekovskega ustvarjanja

predstavitev

JRE Slovenija
Skupaj gradimo kulinarično prihodnost Slovenije

predstavitev (+recept: Zajec in korenje)

Mira Šemić, Gault&Millau Slovenija
Ne glede na vse, gost mora imeti možnost izbire!

intervju

Otvoritve

Hiša Maja, Kavarna Union in Illy Shop

Dogodki

-Brdalicious, nova kulinarična zgodba
-Štruklji in potice - okusi praznikov! 
-Pripojedke, knjiga pravljic in receptov za vse starosti
-Razglasili najboljše chefe na Hrvaškem
-20 let hrvaškega turističnega predstavništva v Sloveniji

Slaščičarstvo / pekarstvo
Slano in sladko pecivo z dišečimi zelišči

Recepta:
-Puhasti kifeljčki z drobnjakom
-Bombice s skuto, pehtranom in robidnicami

V svetu pijač

-Na Slovenskem festivalu vin tudi novi obrazi
-Predstavitev filma in podelitev diplom sommelierjem
-Predstavili shemo Slovenske velike lege
-Na Bledu podelili pokal državnega barmanskega prvaka
-Koktajle na temo “Skrivnosti gozd” mešali študenti iz 7 držav
-Združeni v strasti do kave

Ostalo

Idejnik, nagradna igra: Podzemno bogastvo

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.