Tiskani izvod

Številka 6 / letnik 2025 Cena: 5,40 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Gostilna Podfarovž, Vipava
Tam, kjer žubori voda in se piše kulinarična poezija

Predstavitev gostilne + recepti:
-Pozdrav iz kuhinje
-Postrvji tatarec z grahom v omaki ponzu, koromačem in limonino majonezo
-Goveji "sekanec" s čebulno majonezo in vloženo šalotko
-Juha iz pečene cvetače z ocvrtkom iz morskih kozic
-Ješprenj s šparglji, pršutovo peno in dehidriranim rumenjakom
-Odojkova potrebušina s polento, sirovo kremo in češnjami
-Goveja rebra z ocvrto krompirjevo polento, pečenim in vloženim korenjem ter čemažem
-Polenta z belo čokolado, pasijonko in sladoledom iz kislega mleka

Gostilna Pr Čop, Podkum
Zasavski chef, ki prisega na domače okuse tako v svoji gostilni kot na televiziji

Predstavitev gostilne + recepti:
-Telečja pašteta s tartufi
-Ješprenova solata
-Bučna skuta
-Ocvirkove pogačice
-Kremna koprivna juha z ocvrtimi koprivnimi listi
-Ajdovi krapci z nadevom iz jetrne klobase in jurčkovo omako
-Svinjska ribica z omako flambiranega sadjevca
-Čebulna pita z dimljeno slanino
-Cvetačni cmočki, ocvrti v koruznih kosmičih
-Ocvrta češnjeva pita
-Malinov španski vetrc
-Bezgov sladoled
-Ocvrti bezgovi cvetovi

Rad dobro jem
Najbolj debeli steak iz Firenc

piše Uroš Mencinger

Gorenjska ribja avantura: z lokalno sladkovodno ribo do bolj zdravega jutri

Predstavitev + recepta:
-Mariniran file postrvi
-Bandeljci, nadevani z dimljeno postrvjo, sirčkom in zelenjavo

Knjiga, ki popelje skozi letne čase z vonjem, okusom in toplino domače kuhinje

Predstavitev+recepti:
-Parmigiana po moje
-Nadevane bučke patišonke iz pečice
-Sardele po sicilijansko

Dogodki

-80 let Srednje šole za gastronomijo in turizem Ljubljana
-JRE Slovenija – pogledi članov: Gregor Jelnikar, Uroš Štefelin
-Življenju in turizmu prijazna Dravska dolina
-Znak Slovenia Green prejele tudi tri restavracije
-Trajnostne in izvirne kepice na sladoledni cesti v Vipavi
-Picopeki po nova znanja in ideje v Alpeks
-Tudi nasmeh je del natakarjeve uniforme!
-Za lahkoten vstop v poletje rumeni muškat z manj alkohola

Novice in trendi iz tujine

-Inovacije tudi na področju prigrizkov
-Na ameriški trg prihaja nov okus Nutelle
-Ultra predelana živila so skrita grožnja zdravju
-Umetnost kot slaščičarski navdih
-Serija o lovu na Michelinove zvezdice

Slaščičarstvo / pekarstvo
Harmonija kvašenega testa in češnjevih užitkov

Recepta:
-Prepleteni polžki s češnjami
-Prepleteni skutni zavitek s češnjami

Ostalo

-Koledar dogodkov
-Nagradna igra, Gurman tudi po znanju »gobe na krožniku«
-Abeceda okusov: hmelj, hobotnica, indijanček, irska kava

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2025 2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna