Tiskani izvod

Številka 9 / letnik 2022 Cena: 4,50 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Restavracija Rizibizi, Portorož
Med okusi in barvami morja in zemlje

Intervju s chefom Tomažem Bevčičem + recepti:
-Hobotnica caprese na majonezi oranžnih daterinov in s paradižnikovim sladoledom
-Testenine z ostrigami in grahom, grahovo kremo in prahom potonik
-»Tiramisu« z bakalajem
-Tunina tagliata na jabolčni kremi z balzamično-gorčično omako, čemaževim oljem in tapiokinim hrustljavčkom
-File piranskega brancina »Rizibizi«
-Čokoladni žličnik s tartufi na čokoladnem drobljencu, s kakavovo kremo in tartufovim medom

Hotel in gostilna Ančka, Šenčur
Pri Ančki so še vedno doma štruklji z veliko začetnico!

Predstavitev + recepti:
-Divjačinska pašteta z ajdovim kruhom
-Bučna juha s karijem in bučnim oljem
-Ajdova kaša z jurčki
-Jagnječji kotleti s popečeno zelenjavo in mladim krompirjem
-Jelenov file z brusnicami, sirovim in drobnjakovim štrukljem
-Tris sladkih štrukljev: sirovi, čokoladni, ajdovi

Čas je za vlaganje
Napolnimo kozarčke za zimske dni!

Recepti:
-Bazilikin pesto
-Paradižnikova omaka
-Vloženi sušeni paradižniki
-V kis vložena rdeča in zelena paprika
-V olje vložena pečena paprika
-Limone v soli
-V rdeče vino vložene hruške
-Ringlojev kompot
-Ringlojeva marmelada

V svetu začimb

Recept:
-Veganski curry

Bremerhaven
Ribje palčke, Elvis Presley in klobasa z jabolčno čežano

Predstavitev

Slaščičarstvo / pekarstvo
Sladko in slano pecivo v pozdrav jeseni

Recepta:
-Rožica iz sirovih bombetk
-Sladko grozdje

Dogodki

-Povabilo na 5. Dneve alpskojadranske kuhinje
-Konec septembra v Koper na Sladko Istro
-CEFood strokovnjaki bodo govorili tudi o hrani v prihodnosti
-Blejski lokalni izbor v Hotelu Triglav
-K nam prihaja cvet evropskega kmečkega in obrtnega sirarstva
-Od tolminskega žafrana do olja grozdnih pešk
-Knjižni novosti: Kruh brez kvasa, Hrana, najstarejše diplomatsko orožje
-Na Agri dišalo tudi po japonski kulinariki
-Polžji kaviar Kocbekovim prinesel Oskarja za embalažo
-Okronali 5. medeno kraljico in podelili priznanja čebelarjem
-Otvoritve: Krčma na gradu Bogenšperk, Nov studio Šketa, Restavracija A3, Novosti v Hiši Ančka

V svetu pijač

-Na zeleno energijo in e-mobilnost prisegajo tudi v Hiši dobrih vin Koželj
-6. Park Wine Party
-Na Bledu tudi o vodnem sommelierju, poklicu prihodnosti
-Vino Slovenija: ocenili 626 vin, naziv »Vinar leta« zopet v Ormož
-Radgonske penine od predjedi do sladice
-Pokal zmagovalca je šel v Gostilno Acman
-Resnica v zrnu kave

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.