Objavili smo

Odlični pekovski izdelki 2022

03 / 2022

NAGRAJENIH JE VSE VEČ IZDELKOV IZ KATEGORIJE PEKOVSKIH IZDELKOV, KI VSEBUJEJO BODISI POLNOZRNATE SESTAVINE, IMAJO NIŽJO VSEBNOST SOLI ALI PA VSEBUJEJO FUNKCIONALNE SESTAVINE!
Znani so rezultati 22. senzoričnega ocenjevanja kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi. Ocenjevanje vsako leto poteka v organizaciji GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij. Prejemniki zlatih priznanj so podjetja Conditus d.o.o., Delakorda d.o.o., Don Don d.o.o., Hlebček d.o.o., Iz krušne peči d.o.o., Konditor d.o.o., Mercator IP d.o.o., Mlinopek d.d., Mlinotest d.d., Pekarna Pečjak d.o.o., PPS-Pekarne Ptuj d.o.o., Sastela d.o.o., Spar Slovenija d.o.o. in Žito d.o.o.

Ob tem je dr. Tatjana Zagorc, direktorica GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, povedala: »Slovenija je dežela odličnih pekovskih izdelkov. Da je to že znano dejstvo, smo potrdili tudi v okviru 22. senzoričnega ocenjevanja kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi, ki je v mesecu januarju potekalo pod okriljem naše zbornice. Zlata priznanja za odlično kakovost podeljujemo kot rezultat dela strokovnega senzoričnega panela, ki je letos senzorično ocenil 208 izdelkov iz 14 podjetij. Slednja so znova dokazala svojo kreativnost in inovativnost pri proizvodnji kakovostnih izdelkov, slednji pa se prepletata tako s tradicijo kot tudi trendi povpraševanja slovenskega potrošnika po pekovskih izdelkih. Skupno smo podelili 189 zlatih priznanj, od tega kar 96 v kategoriji kruha. Visok delež nagrajenih izdelkov tudi tokrat dokazuje, da podjetja na ocenjevanje prijavijo tiste izdelke, za katere so prepričana, da so vredni zlatega odličja. Zato jim v svojem in v imenu celotne strokovne ekipe GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij iskreno čestitam. Vsem vam, cenjeni potrošniki, pa želim obilico užitkov ob pokušanju pekovskih izdelkov odlične kakovosti 2022. Da jih boste lažje našli na trgovinskih policah, pa vam jih predstavljamo v tej publikaciji.« Klik za povezavo do publikacije.

Brošura je priložena tudi reviji Pet zvezdic, št. 3/2022.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.