Objavili smo

Restavracija Cubis, Šenčur - barman Edin Halačević

07 / 2022

KOKTAJLI DRŽAVNEGA PRVAKA ZA POLETNO OSVEŽITEV!
Edin Halačević je znano ime na slovenski barmanski sceni, saj je dolgoletni član Društva barmanov Slovenije in aktualni državni prvak v mešanju pijač. Aprila se je na tradicionalnem državnem prvenstvu že četrtič zavihtel na zmagovalne stopničke in v skupnem seštevku osvojil Pokal Bleda ter s tem dokazal, da je še vedno v odlični »barmanski formi«. Obiskali smo ga v Restavraciji Cubis v Poslovni coni Šenčur pri Kranju, znani po steakih in burgerjih, kjer dela kot natakar in barman.

Intervju

Na državnem prvenstvu ste z zmago v kategoriji long drink osvojili naziv državnega prvaka, z 2. mestom v kategoriji after dinner pa v skupnem seštevku še Pokal Bleda. Ali to pomeni, da vam ležijo vsi stili mešanih pijač?
Edin: Očitno res, saj če pogledam nazaj, sem bil državni prvak že v vseh kategorijah. Leta 2007 in 2012 v pripravi kratkega aperitivnega koktajla (before dinner), leta 2014 v kategoriji slajših kratkih pijač (after dinner) in letos v dolgih mešanih pijačah (long drink). Tako sem se leta 2012 potem uvrstil tudi na svetovno prvenstvo, ki je bilo v Pekingu in kjer sem v kategoriji before dinner osvojil 2. mesto. Leta 2014 pa sem na svetovnem v Južni Afriki med after dinner koktajli zasedel 4. mesto. Ali bo ta zadnja zmaga na Bledu dovolj, da se bom v skupnem seštevku zopet kvalificiral na svetovno prvenstvo, ki bo novembra na Kubi, ne vem. Še čakam na uradno objavo Društva barmanov Slovenije. Morda pa nisem zaman zmagovalnega koktajla poimenoval Cubano. (smeh) Osebno so mi sicer najbolj pri srcu before dinner, torej kratke močnejše in suhe mešane pijače.

Prosili smo vas, da za poletno številko pripravite tudi bovlo, gin tonic malo drugače in en brezalkoholni koktajl. Kakšni so sicer trendi poletnih mešanih pijač, se spreminjajo?
Edin: Po mojih opažanjih je Mojito nekoliko v zatonu, še vedno pa je zelo priljubljen Gin tonic v različnih izvedbah. V Cubisovi poletni ponudbi se sicer zelo lepo prodaja tudi klasiki, kot sta Cuba libre in Moscow mule. Slednji je sestavljen iz vodke, ingverjevega piva in limetinega soka ter okrašen z rezino limete (če namesto vodke uporabimo gin, dobimo London mule). Streže se v atraktivnih bakrenih skodelicah, zaradi katerih napitek ostane hladen dlje časa...

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!

Celoten intervju z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2022.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti za koktajle, objavljeni v članku:
-Počitniška osvežitev
-Whiskey sour
-Vili sour
-Cubano, Crazy g&t
-Nemo (klik na recept)

Prigrizki:
-Piščančja pašteta z medom in tartufi
-Cheesecake cubis

Dodatne informacije o restavraciji:
Restavracija Cubis, steak & more, Poslovna cona A 2, Šenčur
www.restavracija-cubis.si ​​​​​/ cubis@cubis.si / 051 313 063

Deli na
08 / 2022
Nemška tradicija – pivo, kruh in klobase
Ko je govora o Nemčiji, kaj hitro pomislimo tudi na pivo. Pivska kultura je nepogrešljiva sestavina nemške družbe. Podobno je s kruhom in pekovskimi izdelki, saj se Nemčija ponaša tudi z edinstveno pekovsko kulturo. Če Nemca v tujini vprašate, kaj iz svoje domovine najbolj pogreša, bo med naštetimi...
07 / 2022
Vinska klet in restavracija Dveri-Pax, Jarenina - chef Gregor Šagi
V DVERI-PAXU ZDAJ POLEG ODLIČNIH VIN TUDI IZVRSTNA KULINARIKA! Na posestvu vinske kleti Dveri-Pax v Poličkem vrhu v Jarenini lahko obiskovalci uživajo ne le v pokušini vrhunskih vin, ampak tudi degustacijskih menijih izkušenega chefa Gregorja Šagija. V obokani kleti obnovljenega Jareninskega...
07 / 2022
Zebra Patisseries, Ljubljana - chef Tomi Češek
ZA PRIHODNOST SLAŠČIČARSTVA PRI NAS SE SPLOH NE BOJIM! Majhna slaščičarna v ljubljanskih Kosezah deluje kot zlatarna. V vitrinah z barvami in oblikami vabijo dragulji – sladke miniature, ki jih kupci izbirajo s svetlečimi očmi in odnašajo domov v lični embalaži. Tortice, sladice v kozarčkih,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.