Tiskani izvod

Številka 7/8 / letnik 2022 Cena: 6,60 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Vinska klet in restavracija Dveri-Pax, Jarenina
V Dveri-paxu zdaj poleg odličnih vin tudi izvrstna kulinarika!

Predstavitev + recepti:
-Ožgana rdeča postrv z janeževo kremo, »jajčno lupinico« in kumarami
-Rižev čips z belgijskim radičem in koromačeva krema s kardamomom
-Tortelon z dimljeno skuto, juho zorjene govedine, hrenovo peno in kapucinkinim oljem
-Telečji rep v kuhanem kruhu z brezovo omako in listi ter borovim oljem
-Zajčja potrebušina z ovčjim sirom, pehtranom, sladkim krompirjem, mlado blitvo in rmanom
-Nugat tortica z gozdnimi jagodami in sladoled zelenega popra z vaniljo

Tomi Češek, Zebra Patisseries
Za prihodnost slaščičarstva pri nas se sploh ne bojim!

Intervju + recepti:
-Panakota s kozjim mlekom, sadno omako in marelicami
-Mala pita »à la snickers« s karamelo in arašidi
-Frangipane (mandljeva krema) s češnjami
-Lava tortica (lava cake)
-Pistacijev eclair

Edin Halačević, Restavracija Cubis
Koktajli državnega prvaka za vroče poletne dni!

Intervju + recepti:
-Počitniška osvežitev
-Whiskey sour
-Vili sour
-Piščančja pašteta z medom in tartufi
-Cubano, Crazy g&t
-Nemo
-Cheesecake cubis

V svetu začimb

Recept:
-Goveji ramstek z glazirano rdečo peso

Barone
Sveži krompirjevi svaljki in jajčne testenine

predstavitev + recept:
-tortelloni "barca", polnjeni s prekajeno postrvijo

Terme Sveti Martin, Medžimurje
V objemu termalnih in kulinaričnih užitkov

predstavitev

Nemška tradicija
Pivo, kruh in klobase

predstavitev + recept:
-Lyonska ponev

Dogodki

-Marko in Žiga tekmovala z najboljšimi chefi sveta
-Črno-beli piknik s chefi združenja JRE Slovenija
-Na jubilejni Agri vrsta strokovnih srečanj, država partnerica bo Japonska
-Kulinarični festival Guštfest ponovno v Laškem
-Otvoritve: Ana Roš & Tuš Boutique; Pino Alpino; Gourmet bistro Lalu; Butični hotel in restavracija Milka; Muzej najstarejše trte na svetu
-Litva, raj za ljubitelje gourmet sladoleda
-Srečanje kolektivnih znamk mreže »Izvorno slovensko«
-Kranjska dolga miza za zeleno prihodnost
-Gault&Millau prvič razglasil najboljše srbske chefe

Slaščičarstvo / pekarstvo
Sladki kruhki z nadevom za poletna druženja

Recepta:
-Kifeljčki z limonino kremo
-Sladki sendvič kruhki s pehtranom

V svetu pijač

-V družbi slovenskih Decanterjevih nagrajencev
-Izobraževali so se na področju vina in žganih pijač
-Muškatna penina v novi, poletni preobleki
-Penine na dnu Mure zorele 3 leta
-Naši vinarji nogometni evropski podprvaki
-Praznik za vse ljubitelje modre frankinje

Ostalo:

Idejnik, nagradna igra: Poletje na krožniku

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.