Skuhaj sam

Jajčni namaz s čemažem

11. 04. 2022

Količina: 700 g namaza
Čas priprave: 15 minut
Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

10 trdo kuhanih jajc
2 žlici kisle smetane
120 g čemaževega pesta
sol po okusu

Priprava:

1. Trdo kuhana jajca grobo sesekljamo in prestavimo v skledo.
2. Dodamo 2 žlici kisle smetane, čemažev pesto in vse skupaj dobro pretlačimo z vilicami.
3. Poskusimo ter dodamo sol in poper po okusu.
4. Jajčni namaz s čemažem postrežemo na popečenem kruhu skupaj s hrustljavo zapečeno slanino.

Jed sta pripravila Sašo in Neža Šketa (Kulinarični studio Šketa, Ljubljana). 
Predstavitev z recepti objavljamo v reviji Pet zvezdic, št. 4/2022.  Kupi izvod / Letna naročnina

Foto: Sašo Šketa

Vsi recepti, ki so objavljeni v članku:
-Jajčni namaz s čemažem
-Pogača s šparglji in ocvirki
-Topel regrat z njoki po pariško
-Pečen losos s špargljevo salso
-Pehtranove vrtnice z jagodno marmelado

Deli na
14. 04. 2024
Čebulni obročki v pivskem testu in jogurtovo omako
14. 04. 2024
Ribana pašta s kremo iz divjih rastlin
11. 03. 2024
Prepleten čemažev venec s tremi siri
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.