Skuhaj sam
11. 04. 2022
Količina: 700 g namaza
Čas priprave: 15 minut
Zahtevnost: 1 od 5
10 trdo kuhanih jajc
2 žlici kisle smetane
120 g čemaževega pesta
sol po okusu
1. Trdo kuhana jajca grobo sesekljamo in prestavimo v skledo.
2. Dodamo 2 žlici kisle smetane, čemažev pesto in vse skupaj dobro pretlačimo z vilicami.
3. Poskusimo ter dodamo sol in poper po okusu.
4. Jajčni namaz s čemažem postrežemo na popečenem kruhu skupaj s hrustljavo zapečeno slanino.
Jed sta pripravila Sašo in Neža Šketa (Kulinarični studio Šketa, Ljubljana).
Predstavitev z recepti objavljamo v reviji Pet zvezdic, št. 4/2022. Kupi izvod / Letna naročnina
Foto: Sašo Šketa
Vsi recepti, ki so objavljeni v članku:
-Jajčni namaz s čemažem
-Pogača s šparglji in ocvirki
-Topel regrat z njoki po pariško
-Pečen losos s špargljevo salso
-Pehtranove vrtnice z jagodno marmelado