Tiskani izvod

Številka 10 / letnik 2024 Cena: 4,50 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Posestvo Gjerkeš, Fikšinci
Sozvočje modernih prekmurskih okusov na krožniku in v kozarcu

Predstavitev restavracije + recepti:
-Pozdrav iz kuhinje
-Svinjski jezik, krompir, bučno olje
-Pastinakova »kost«
-Buča, črna leča in črni oreh
-Teletina, šalotka, beli špargelj
-Kapucinka, robida, meta

Gostilna Štirna, Opatje selo
Stara vaška gostilna z mladostno energijo

Predstavitev gostilne + recepti:
-Pozdrav iz kuhinje
-Junčji tatarski biftek s popečenim kruhom in maslom
-Bučna kremna juha z bučni semeni in parmezanovo skorjico
-Pisani jesenski njoki z bučo, kostanjem in klobaso
-Popečena polenta z jurčki na žaru in kraško panceto
-Svinjska lička v teranovi omaki in pire s črnimi tartufi
-Bučni štruklji s karamelno omako

Čas je za ...
... domače tortilje

Recepti:
-Pšenične tortilje
-Polnozrnata tortilja z rdečo peso, avokadom in rdečim zeljem
-Tortilje s tzatzikijem in piščancem ter zelenjavo z žara
-Topli zvitki s pršutom, piščancem in mangom
-Quesadilla po mediteransko
-Grižljaji z dimljenim lososom ali govejim karpačem
-Gratinirani prigrizki z mletim mesom, papriko in sladko koruzo
-Pečene tortilje (enchilada)

Kako preseči gostova pričakovanja, 7. del
Pomembnost delovne obleke v gostinstvu

piše Matic Kriter

Slaščičarstvo / pekarstvo
Rahlo pecivo iz paljenega kvašenega testa

Recepta:
-Kita z bučo in sončničnimi semeni
-Bučke s čokladnim nadevom

Dogodki

-Kaj prinaša kulinarična jesen v Radol'co?
-Naši tekmovalci bodo sodnikom postregli Vipavo, gozd in poezijo
-Prenova znamke Gostilna Slovenija in novi prejemniki
-Poudarek Tedna restavracij 2024 je izvirnost
-Po kleteh in vrhovih Vipavske doline
-Promocija poklicev in tekmovanje SloveniaSkills
-Nektar Naturo obiskali predstavniki osnovnih šol
-Spodbuda gostinstvu 2024 - uspešen zaključek Mercatorjeve akcije

Novice in trendi iz tujine

-Kaj se bo jedlo in pilo za noč čarovnic
-Magnet za ljubitelje bavarske tradicije
-Najbolj hranilna je vodna kreša
-Najboljši hotel leta je Capella Bangkok
-Svetovni dan hrane

Sommelier Erazem Ocvirk
Na tekmovanju mladih sommelierjev pometel s konkurenco

intervju

V svetu pijač

-Vino je tudi etiketa
-Na festivalu pisana paleta vrhunskih pijač
-Barmani tradicionalno tekmovali na Vrhniki

Ostalo

-koledar dogodkov
-Abeceda okusov: New Yor Sour, njoki, Opera torta, ostrige
-Kviz: Gurman tudi po znanju - Vse o pivu

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna