Tiskani izvod

Številka 5 / letnik 2018 Cena: 4,10 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Hotel Astoria, Bled
Med, žlahhtni košček narave tudi v jedeh

- Zadimljen blin s postrvjim tatarjem in medenim kaviarjem
- Koprivna kremna juha z medenim zvitkom
- Sulec v pršutu s šparglji in limonino medeno peno
- Jelenov hrbet v skorjici na pastinakovi kremi in z medenim pesinim pirejem
- Čokoladno medeno satje na meringi in kamilični sladoled s cvetnim prahom 
- Koktajl »medena pomlad«

Gostilna Jakob Franc, Ljubljana
Krškopoljec, kralj prašičev od rilca do repa

- Pašteta krškopoljskega prašiča z domačim kruhom s čebulno marmelado 
- Juha iz krškopoljskega prašiča 
- Gratinirane zarebrnice krškopoljca z žajbljevo omako in sirovimi štruklji 
- Svinjska ribica v slanini z gobovo omako in polento 
- Pečena čokolada z jabolki

Jed z zgodbo
Dr. Janez Bogataj

Tle se špeglejte lenuhi, pri tej mali, marni muhi!

Spoznavajmo začimbe
Viva Italija

+recepti: - Ocvrti ravioli z bučo in origanovim oljem, - Pirini rezanci z rukolo, - Puranja rolada z zeliščno omako in žafranovo rižoto

Predstavitev
Kulinarična Nemčija

Na kulinarični sprehod v Frankfurt in Leipzig

Potujem, jem in pijem
Mira Šemić predstavlja restavracijo Le Cinq, Pariz, 2. del

Kreacije pariškega kuharskega virtuoza

Slaščičarstvo / pekarstvo
Enostavna rešitev za bogatejši okus kruha

+recepta: - Beli kruh z makom, - Pšenični kruh s pirino moko in semeni

Čas je za bezeg

+recepti: - Bezgova torta z medom, - Bezgov sirup, - Ocvrti bezgovi cvetovi

Intervju
Erik Van Der Veken

Čokolada je kot slikarsko platno

Dogodki

Ferfud letos v znamenju BBQ, Kulinarična Nemčija za vsak okus, Prireditve vabijo, Okusi Mediteran!, Predstavljena hrvaška izdaja vodiča Gault&Millau, Kulinarične Haloze, blagovna znamka v razvoju, Festival čokolade Radovljica, Fala kraljica je postala rožičeva potica (+recept: - Rožičeva potica)

V svetu pijač

Čas plemeniti Istrske rubine, Pri Jezeršku slavili dvojni jubilej, Ocenjevanje Vino Ljubljana, Častitljivih 50 let Metliške črnine,  Predstavitev italijanskih penečih vin, Pivovarna Loo-blah-nah, Ljubljana, Pivovarska stroka vse bolj povezana, Študenti tekmovali v mešanju pijač

Ostalo

koledar dogodkov za maj, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju Medeni kviz

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.