Tiskani izvod

Številka 5 / letnik 2024 Cena: 4,50 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Majerija, Slap pri Vipavi
Majerija je uresničitev najinih sanj

Predstavitev z recepti:
-Ocvrt regrat z medom in kislim mlekom
-Jelenov tatar s peno mascarpone in zelenjavo
-Zelena pomladna ričota z račjim »foie gras« in rumenjakovo kremo
-Janežev paketek z omako iz jurčkov in čičerike
-Račje prsi z vrtnico, pehtranovo kremo in pesino omako
-Strjenka iz aronije, jogurtov sladoled in hrustljavi pergament

Turistična kmetija Puhan, Bogojina
Kjer so doma goričke "olive", prekmurska šunka in hudomušna vina

Predstavitev z recepti:
-Vrtanek z maslenim bučnim pestom in pomladnim cvetjem
-Prekmurska šunka, salame, namazi in vložnine
-Špargljeva juha
-Domače testenine s šparglji
-Svinjska krača Puhan in pečeni dödoli
-Bučna sirčkova tortica, čokoladni sladoled in jagode z dišečo perlo

Slaščičarstvo / pekarstvo
Kvašeno pecivo s so(n)čno rabarbaro

Recepta:
-Prepleteno pecivo z jagodami in rabarbaro
-Mini potičke z vaniljevo kremo in rabarbaro

Kako preseči gostova pričakovanja
rubrika z Maticem Kriterjem, 3. del

Kako v restavraciji zagotoviti izjemno storitev?

Srečko Koklič
Poklicna pot v gostinski stroki je lahko lepa, raznolika in zanimiva!

intervju

Dogodki

-JRE praznuje 50 let kulinarične odličnosti
-Po doživetja v Gradec in na Gradiščansko
-Baročne skrivnosti očarljive Radovljice
-Zeleni Kras vabi na festival in večer divje hrane
-Vgradni žari - za uživanje v popolnih trenutkih na prostem!
-Houston, študenti BIC-a imamo rešitev!
-Delavnica Xiaomi - dobre fotografije fotografije v dobri družbi
-Lidl ob dnevu brez zavržene hrane
-Veliko priložnosti za hitrejši razvoj čebelarskega turizma
-Prvi v Sloveniji z umetno inteligenco klepetali o svojem kosilu
-Velenjska šola z Brača prinesla medalje in pokal
-Nemčija letos tudi v znamenju nogometa
-Razglasili najboljše restavracije in chefe v Srbiji
-Š'torta osvojila srca sladkosnedov
-Za najboljšo izbrali Luciferjevo pralino
-Kulinarična zabava Tedna restavracij na ulici

Novice in trendi iz tujine

-Sézanne, najboljša restavracija v Aziji
-Alain Ducasse je izdal novo knjigo
-Jamie Oliver osvaja balkanske države
-Veganska čokolada v vzponu
-Zmagovalec med bari v Severni Ameriki

V svetu pijač

-V Šempasu ponovno praznik za ljubitelje oljčnih olj in vin
-Na Okusih Vipavske tokrat tudi o ekoloških in biodinamičnih vinih
-Slovenija ima 30 novih sommelierjev
-Sauvignon – na turnirju izbrali najboljšega med odličnimi
-Sommelier Selection - že 21. po vrsti!

Ostalo

-Od A do Ž: Fanta, florentinci, garam masala, granatno jabolko
-koledar dogodkov
-nagradni kviz: Gurman tudi poznanju - "Jagodičevje"

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.