Tiskani izvod

Številka 6 / letnik 2022 Cena: 4,50 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Bistro Grad Štanjel
V objemu kraških okusov in romantike

Predstavitev bistroja + recepti:
-Pozdravi iz kuhinje
-Govedina in gamberi s črno soljo, kalčki in limonovim oljčnim oljem
-Kremna juha iz spomladanskih poganjkov s kozjim jogurtom in koruznim hrustkom
-Domači njoki v raguju iz kopuna s sirovo peno in hrustljavo rukolo
-File umbrine v objemu gomoljne zelene in mandljev
-Sladoled z orehi, rozinami in rumom, lešnikovim drobljencem in jajčno kremo

Čas je za jagode

Recepti:
-Jagodna osvežitev z ginom
-Beljakova torta z jagodami, jogurtom in medenim prelivom
-Smetanov semifredo z jagodami in jagodno čežano
-Žele iz jagod, lubenice in rožne vode ter sladoled z ratlukom
-Puhasti ingverjevi piškotki z jagodno-ingverjevo marmelado
-Jagode v sirupu s smetano in mandljevim drobljencem
-Jagode in maline z muškatnim sirupom in ledom

V svetu začimb

Recept:
-Vaniljeva krema z bezgom

JRE Slovenija & JRE Hrvaška
Skupaj v vinogradu

predstavitev

Frankfurt
Mesto tradicije in sodobnosti

Predstavitev + recept: Frankfurtska zelena omaka

dr. Polonca Andrejčič Mušič
Jedi lahko obogatimo tudi s hidrolati in oljčnimi listi

predstavitev

Slaščičarstvo / pekarstvo
Rahlo pecivo z osvežilno rabarbaro

Recepta:
-Pleten zavitek z rabarbaro in jagodičjem
-Vaniljeva pogača z rabarbaro

Dogodki

-Okusi Bele krajine, od tradicije do kulinaričnega doživetja
-Kulinarični vstop v poletje v destinaciji Koper
-Zakladi Istre - potep po zelenem podeželju Slovenske Istre
-Dan med vrtnicami, od vrta do krožnika
-Špargljeva simfonija v kraški jami
-Ob 50-letnici v Orehovljah rekordna špargljeva rulada
-Na mariborski šoli izbrali Ambasadorja gostoljublja in dobrega počutja

V svetu pijač

-Oranžni dnevi v Veroni, Kopru in Izoli
-Napredna hladilna vinska vitrina
-Na Ptuju zapeljevali sauvignoni
-V Ameriki zopet blestela slovenska vina in medice
-Z Lidlovo vinoteko po poti dobrih vin
-Zmago si je priboril sommelier Valentin Bufolin
-Na Festvinu tudi o naravnih vinih
-Državno prvenstvo v pripravi in okušanju kave
-Naj pivo po izboru novinarjev in pivoljubcev

Ostalo

Idejnik, nagradna igra: Naj medi!

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.