Tiskani izvod

Številka 7/8 / letnik 2021 Cena: 6,00 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Hotel in restavracija Lipa, Kranjska Gora
Za ljubitelje narave in miru, a tudi kulinaričnega razvajanja!

Predstavitev restavracije
+ Recepti:
-Goveji tatar s tartufi in popečenim toastom
-Koromačeva juha
-Buratta s paradižnikom, pinjolami in zeleno omako
-Hišni ravioli s škampi in omako
-File brancina z grahovim pirejem in zeleno čipko
-Jagenjčkova zarebrnica z bučkino rolico
-Breskov tart tatin z meringo

Gostilna Jež, Jagnjenica
Tako domače, a vendar zapeljivo drugače!

Predstavitev gostilne
+ recepti:
-Pozdrav iz kuhinje
-Tatarljata
-Koprivna juha z ocvrtim rumenjakom
-Gosja jetra s krvavico, jabolkom in smrekovim sirupom
-Kunec s korenčkovim pirejem in jurčki
-Slivov cmok z vaniljevo kremo

Čas je za kokos

Recepti:
-Mango - kokos sladoled na palčki
-Kokosove kroglice iz bele čokolade
-Hitra riževa rezina s kokosom, pistacijo in borovnicami
-Kokosova karamela z makadamijo
-Cheesecake brez pečenja s kokosovimi poljubčki in sadjem
-Pisane kokosove kocke
-Kokosov sladoled
-Kokosove ledene kocke

Potujem, jem in pijem
Restavracija Salon 1905, Beograd

piše Mira Šemić

V svetu začimb

Recepta:
-Bučke z rikoto in jabolčnim čipsom
-Pink negroni

Nemčija
Okusi regionalne in svetovljanske kuhinje

predstavitev

Slaščičarstvo/pekarstvo
So(n)čno poletno pecivo

Recepti:
-Čolnički z marelicami
-Spleten zavitek z marelicami
-Pogača s citronko 

Dogodki

V Izolo na rimske okuse, v Idrijo na praznik žlikrofov, Hotelirji o izzivih in priložnostih po covidu, a tudi pomanjkanju kadra, Prihaja sejem Agra, država partnerica bo Francija!, Biopropan, novost na slovenskem energetskem trgu, Prvi Altroke Istra Gourmet Festival navdušil, Izšle štiri knjige za razpoznavnost gastronomije Slovenije, Hrvaški chef leta Fabricio Vežnaver, najboljši restavraciji sta Pelegrini in 360

Otvoritve

Kavarna Zvezda, Ljubljana,
Restavracija Breg, Ljubljana

V svetu pijač

40 let prvega slovenskega roséja, Z Lidlom na vinsko potovanje, Prvak ocenjevanja modrih frankinj je Vino Kozinc, Velika viteška svečanost ob 30. letnici, Poletje je tudi čas penin!, Tudi piva s konopljo, pomarančo in malinami

Osvežilni napitki za vroče poletje!
Po navdihu barmana Roka Dobnikarja

Recepti:
-Ledeni čaj malo drugače
-Limonada z okusom jagode
-Poletna bovla
-Sangrija fantazija

Ostalo

Ali ste vedeli? (Vsak dan je praznik!), Nagradna igra PLODOVI POLETJA

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.