Tiskani izvod

Številka 9 / letnik 2024 Cena: 4,50 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Gostilna in hotel Kunst, Leskovec pri Krškem
Kunstovi ta mladi nadaljujejo, v ponudbi ostajata glavna krškopoljec in kopun

Predstavitev gostilne + recepti:
-Kunstova dilca: suhomesnate dobrote krškopoljca in kopunova pašteta
-Hladne rezine krškopoljca na zabeljenem stročjem fižolu
-Kopunov ragu z ocvrto ješprenovo kroglico in parmezanovim čipsom
-Hrbet krškopoljca s fižolovim pirejem, gomoljno zelenjavo in redukcijo modre frankinje
-Pečen kopun z jesensko prilogo
-Čokoladni klobuk krškopoljca
-Jesenski zavitek z jabolki, hruškami in slivami

Pri Baronu, Planica nad Framom
Baronova eko idila na Pohorju, permakulturni vrt in zgodovinske jedi

Predstavitev kmetije + recepti:
-Solatka iz korenovk in lukanijska klobasica na pirini bombetki
-Okisana vložena zelenjava sladki komarček
-Govedina, kuhana v vinu, pirina polenta in pečeno korenje z medom
-Eliksir za dolgo življenje
-Jabolčni cvrtnjak z orehi in jurkino omako
-Sirup rdeče bazilike

Čas je za slastne hruške

Recepti:
-Hruškov čatni
-Zeleni sok
-Solata s hruško, mlado špinačo, vodno krešo, sirom in orehi
-Pečene klobasice z gorčico, čebulo in hruškami
-Svinjski hrbet s ciderjem, timijanom, česnom in hruškami
-Hruškovo pecivo s cimetom

Skaščičarstvo / pekarstvo
Slive in ringlo, naj pecivo slastno bo!

Recepta:
-Narobe obrnjena karamelna pogača s slivami
-Sočne rezine s skuto in ringlojem

Pršut in teran, ambasadorja kraške gastronomije
Doc. dr. Stanislav Renčelj

intervju

Kako preseči gostova pričakovanja, 6. del
Usprešnost restavracije: 5 ključnih kazalnikov uspešnosti (KPI)

Piše: Matic Kriter

Študenti razvijali inovativno embalažo za ulično prehrano

predstavitev

Na Jezerskem po Lehnjakovi poti v preteklost

predstavitev

Dogodki

-Praznujemo Okuse Posavja - preprosto fino na krožniku in v kozarcu!
-V Rogatcu poklon dediščini in ocenjevanje sirovih zavihank (recept Sirova zavihanka)
-Vabljeni na žlahtni izbor slovenskih sirov
-Po poteh tradicije na Gorenjskem, v kateri tudi mladi vidijo prihodnost (recept: Kroparska -žonta s polento trdinko)
-Posvet o kolektivnih znamkah, tudi o mreži Izvorno slovensko in Gostilni Slovenija
-Žametna večerja: preizkušnja za mlade gostinske upe

Novice in trendi iz tujine

-Dubajska polnjena čokolada in vietnamska kava s soljo
-Težko pričakovana dokumentarna serija chefa Renéja Redzepija
-Kaj se dogaja s floridskimi pomarančami?
-Champing, nova oblika glampinga
-Septembra mednarodni praznik jabolk

Vodko lahko narediš čez noč, viskija pa ne!
Majda Debevc

intervju

V svetu pijač

-Avtohtona ranina si zasluži več pozornosti!
-Vrhunec Festivala Vinarium z Bogračfestom in Lendavsko trgatvijo
-50. Ocenjevanje Vino Slovenija - vinar leta je Jožef Prus!

Ostalo

-Koledar dogodkov
-Abeceda okusov: leča, likviricija, mango, Mozart kroglice
-Nagradni kviz: Gurman tudi poznanju »Okusi sveta«

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna