Objavili smo

Zgodbe o slovenskih in tujih restavracijah ter chefih

01 / 2023
Ošterija Branik, Branik
NI POTREBE, DA KOPIRAMO DRUGE – IMAMO TOLIKO SVOJEGA! Patricija Furlan je gostinka in sommelierka po srcu in duši. Od lanskega poletja je tudi predsednica Sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS). Z njo smo se pogovarjali ne le o težavah, s katerimi se trenutno...
01 / 2023
Na Kozjanskem luštno je!
Kozjansko je mnogim znano po vsakoletni prireditvi Praznik kozjanskega jabolka, ljubiteljem neokrnjene narave pa po Kozjanskem parku, enem najstarejših in največjih zavarovanih območij v Sloveniji. Tukaj je še mogoče občudovati zaščitene visokodebelne travniške sadovnjake in suhe travnike, ki...
01 / 2023
Čas je za citruse
ŽAREK SONCA V ZIMSKIH DNEH Čeprav so citrusi na voljo skozi celo leto, dosežejo svoj vrhunec prav v zimskih mesecih. To je čas, ko je na trgovskih policah največ vrst pomaranč, limon, grenivk, klementin, mandarin, k nakupu vabijo tudi limete, pomelo, kumkvat, tangelo in ostali malo manj znani citrusi....
01 / 2023
Dubrovnik in Pelješac, zanimiva tudi pozimi
Na povabilo Vlada Šestana, urednika portala Travel-Advisor.eu in Hotela Rixos Premium Dubrovnik, smo turistični novinarji obiskali dva južno dalmatinska bisera – mesto Dubrovnik in otok Pelješac. Ker so v zimskih mesecih temperature in vreme na jugu Dalmacije precej prijaznejše kot pri nas, smo...
01 / 2023
Poklon kulinarični tradiciji kolin z jedmi v sodobni preobleki
Koline so del slovenske kulinarične tradicije in na destinaciji Zeleni Kras so se domislili, kako jo obuditi ter na zanimiv način predstaviti širši publiki. Organizirali so kulinarični večer Koline 2022, na katerem je osem gostinskih ponudnikov pripravilo meni z mesnimi in drugimi jedmi, značilnimi...
01 / 2023
Šiponova prihodnost je lahko neverjetna!
Šipon (pušipel, furmint, zapfer, sonnentraube...) je iz kislega špricar vina že prehodil pot do lahkega, razgibanega vina v prestižnih evropskih restavracijah. Sosedje Hrvati in Madžari se tega zelo dobro zavedajo, kaj pa mi, so se spraševali udeleženci okrogle mize in pokušine šiponov, ki...
Arhiv objav
2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.