Objavili smo

Zgodbe o slovenskih in tujih restavracijah ter chefih

02 / 2024
Hotel Sabotin, Solkan
DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM! Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes...
02 / 2024
Restavracija Hong Kong 2, Moste pri Komendi
KITAJSKA RESTAVRACIJA, KI JE PREPRIČALA TUDI KULINARIČNE KRITIKE V restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi je dobro rezervirati mizo, saj je to ena tistih postojank ljubiteljev kitajske kuhinje, ki je skoraj vedno polno zasedena. Kakovost njene ponudbe in postrežbe je že pred leti prepoznal...
01 / 2024
Stara gostilna, Piran - chef Kristian Zule
SKRITI PIRANSKI KULINARIČNI IN VINSKI ZAKLADI   Le nekaj korakov od piranske promenade se v eni od uličic nahaja Stara gostilna, ki se je v zadnjih letih prelevila v »fine dining« restavracijo. V kuhinji je glavni Kristian Zule, najmlajši slovenski chef z Michelinovim priporočilom in mladi kuharski...
01 / 2024
Hotel in restavracija Pira, Hruševje
BUTIČNI PODEŽELSKI HOTEL V ZALEDJU POSTOJNE Postojnska podjetnika in gostinca Ana in Robert Čebokelj letos praznujeta 25-letnico Avio Puba in 10-letnico Kantine Pivka. Svoje bogate gostinske izkušnje sta nadgradila z novim izzivom na Notranjskem - prenovo več kot 300 let stare podeželske hiše,...
01 / 2024
Intervju: Matic Kriter, svetovalec v gostinstvu
DOBER VODJA STREŽBE BO Z ZGLEDOM UČIL MLADE NATAKARJE Delo natakarja ga je začelo zelo zanimati že v srednji šoli, tudi zaradi dobrih učiteljev, ki so mu znali predstaviti širino poklica in ga zanj navdušiti. Svoje znanje je nadgradil z diplomo na vodilni hotelirski šoli za področje gostinstva in...
01 / 2024
Čas je za chai
KO ZADIŠI PO ČRNEM ČAJU Z ZAČIMBAMI IN MLEKOM Chai je priljubljen napitek, ki izvira iz Indije, kjer se je kultura čaja razvila v času britanske kolonizacije. Znan je po svoji bogati in začinjeni aromi. Sama beseda »chai« v hindujščini preprosto pomeni čaj, vendar se je po vsem svetu uveljavila...
01 / 2024
Boštjan Volk - evropski mladi kuhar leta 2023
Na prestižnem evropskem tekmovanju The European Young Chef Award (EYCA), ki je novembra potekalo v obmorskem mestecu Le Touqet na skrajnem severu Francije, so se pomerili kuharji, stari do 26 let. Prvo mesto je osvojil Savinjčan Boštjan Volk in si pripel prestižni naslov evropskega mladega kuharja leta....
01 / 2024
EWA - Opolnomočenje žensk v agroživilstvu
MLADE PODJETNICE PREDSTAVILE INOVATIVNA ŽIVILA V centru Rog v Ljubljani se je odvil zaključni dogodek programa EWA - Opolnomočenje žensk v agroživilstvu, na katerem se je predstavilo 10 mladih podjetnic s svojimi inovativnimi izdelki, med katerimi so prevladovali živilski. Strokovno komisijo sta...
Arhiv objav
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.